Home Landelijke radio De SP wil radiozender voor levenslied in Gelderland

De SP wil radiozender voor levenslied in Gelderland

De Statenfractie van de SP wil dat de provincie Gelderland een radiozender voor het Nederlandstalige levenslied gaat financieren, dit schrijft de Gelderlander. De SP stelt dat behoefte is aan zo’n zender nu de populaire Arnhemse piratenzender Radio Contact uit de lucht is.

Volgens fractievoorzitter Paul Freriks, zelf verwoed Contact-luisteraar, wordt vaak minachtend gedaan over mensen die van muziek van Frans Bauer of Andre Hazes houden. “Alsof dat van een lagere orde zou zijn dan andere muziek. We trekken als provincie miljoenen euro’s uit voor de doortrekking van de A15 en honderdduizenden voor Omroep Gelderland. Dus waarom geen 50.000 euro voor zo’n zender, waar je veel mensen een plezier mee doet?”

In de afgelopen maanden zijn tal van piraten uit de lucht gehaald. Volgens Freriks komt dat omdat er ruimte op de FM-band gevonden moet worden voor commerciële zenders.

Freriks ontkent dat de actie bedoeld is om de eigen achterban te plezieren. “Ik denk dat de mensen die van het levenslied houden, helemaal niet gaan stemmen. Dit is geen actie om zieltjes te winnen.”