Home Landelijke radio ‘De gezamenlijke zenders Peazens en Moddergat’ stopt vroegtijdig

‘De gezamenlijke zenders Peazens en Moddergat’ stopt vroegtijdig

Het doek gaat vallen voor ‘De gezamenlijke zenders Peazens en Moddergat’. Aankomende woensdag is het programma van Wim Bloemendaal (foto) voor het laatst te horen bij de VPRO op Radio 747 tussen 19:00 en 20:00 uur. Het programma, waarin allerlei soorten muziek te horen waren, bestond sinds oktober 1992.

Na 1 september zal de VPRO niet meer uitzenden via Radio 747. Bloemendaal had tot die datum zijn programma kunnen maken, maar heeft volgens de omroep na veertig jaar muziek maken besloten de eer aan zichzelf te houden.

De uit Friesland afkomstige Bloemendaal noemde zijn programma naar twee piepkleine dorpjes in het uiterste noorden van die provincie. Het had volgens Bloemendaal te maken met de weidsheid van het uitzicht over het wad. “Je ziet daar als het ware de hele wereld en daar gaat ook mijn programma over.”

Hij zond allerlei soorten muziek uit, waarbij hij gretig gebruikmaakte van zijn eigen collectie (naar zijn eigen schatting enkele duizenden platen) en zijn encyclopedische kennis.