Home Landelijke radio Coolcasters nemen Wout over als 1 april-grap

Coolcasters nemen Wout over als 1 april-grap

Het team van BNN’s ‘Coolcast’ heeft vandaag het 3FM-middagprogramma ‘Wout!’ van Wouter van der Goes overgenomen. Bij wijze van 1 april-grap hadden ze zichzelf samen met producer Astrid de Jong opgesloten in de studio. Na 20 minuten besloten ze de deur van het slot te halen en Wouter toch zijn programma te laten maken.

Eerder deze week kregen de leden van het opleidingstraject van BNN een curcus radiomaken van Wouter in de studio van 3FM, waarop het team besloot het programma over te nemen. Zendercoördintor Florent Luyckx was niet zo te spreken over de actie, zo vertelde Wouter aan de telefoon: “Ik ben zelf niet boos, maar heb een pislinke zendercoördinator achter me aan.”

Coolcast is het opleidingstraject van BNN. Jongeren tussen de 16 en 21 jaar worden klaar gestoomd tot professionele radio- en televisiemakers. De eerste lichting Coolcasters is in januari begonnen met een cursus aan de Media Academie. Vervolgens zijn ze aan de slag gegaan met het zelf bedenken, opnemen en monteren van reportages die sinds deze week wekelijks worden uitgezonden op ‘BNN United’ op Radio 1.