Home Landelijke radio Commerciële radiostations rollen DAB+netwerk uit met Broadcast Partners

Commerciële radiostations rollen DAB+netwerk uit met Broadcast Partners

De commerciële landelijke radiostations hebben vanmorgen gezamenlijk de overeenkomst getekend met netwerk provider Broadcast Partners voor de uitrol van DAB+. Vanaf 1 september 2013 moeten 538, Q-music, Sky Radio, Slam!FM, Radio Veronica, 100%NL, Sublime FM en BNR Nieuwsradio digitaal te ontvangen zijn in heel Nederland. 

Naast ontvangst op FM starten de zenders gezamenlijk met de digitalisering van de ether. Met DAB+ ontvangers kunnen luisteraars vanaf september naast de bekende zenders ook nieuwe zenders gaan ontvangen. Via DAB+ is er namelijk meer ruimte waardoor andere stations ook landelijk te ontvangen zijn. 100% NL gaat bijvoorbeeld Radio Maria via DAB+ uitzenden.
 
Jan-Willem Brüggenwirth, voorzitter Vereniging van Commerciële Radio: "Digitalisering doet wereldwijd zijn intrede en het is een logische stap ook de ontvangst van radiostations in de ether te digitaliseren. De commerciële landelijke radiostations gaan nauw samenwerken met de publieke radiozenders. Voor luisteraars straks meer keuze en gemak."
 
Voor de ontvangst van digitale radio via DAB+ hebben luisteraars andere ontvangers nodig. De eerste stap is vanmorgen gezet. Verdere informatie rondom beschikbaarheid van apparatuur en het aanbod van de nieuwe zenders wordt later bekend gemaakt.

KPN verzorgt het netwerk van de publieke zenders.