Home Landelijke radio Colorful Radio krijgt van rechter tijdelijk groen licht

Colorful Radio krijgt van rechter tijdelijk groen licht

De Amsterdamse rechtbank heeft besloten dat Colorful Radio voorlopig door mag gaan met uitzenden. Dit bericht is opvallend omdat eerder het Commissariaat voor de Media gezegd heeft dat de NOS de Mediawet heeft overtreden.

Eerder was er al een kortgeding van de VCR (Vereniging van Commerciële Radio), toen kreeg de NOS, de eigenaar van Colorful Radio, ook al gelijk. Het Commissariaat voor de Media iets later wel in het voordeel van de VCR.

Volgens het Commissariaat overtreedt de NOS de Mediawet. De NOS ziet Colorful Radio als een nevenactiviteit, maar dat is niet correct volgens het commissariaat. Het ministerie van OC&W schortte niet lang daarna het besluit van het commissariaat op, waardoor Colorful Radio toch kon blijven uitzenden. Het huidige kort geding van VCR vecht die opschorting weer aan.

De rechter besloot in een tussenbesluit dat ze nog geen definitief oordeel kan vellen. Ze vindt dat er eerst duidelijkheid moet komen over de bezwaarschriften die zijn ingediend tegen de beslissing van het Commissariaat. De hoorzitting hierover is op 5 augustus en de rechter gaat ervan uit dat het commissariaat voor 6 september een definitief oordeel velt. Tot die tijd kan Colorful Radio dus gewoon blijven uitzenden. De rechter stipt wel aan dat eventuele investeringen in de zender om per september met een nieuwe programmering te beginnen geheel voor risico van de NOS zijn, wanneer de VCR alsnog in het gelijk wordt gesteld.[VPRO 3VOOR12]