Home Landelijke radio ‘Coen & Sander Show’ behoudt toch de naam op Radio 538

‘Coen & Sander Show’ behoudt toch de naam op Radio 538

Het radioprogramma van Coen Swijnenberg en Sander Lantinga op Radio 538 gaat toch 'De Coen & Sander Show' heten. 538 meldde vrijdagmiddag in een persbericht dat de nieuwe middagshow 'Coen en Sander' gaat heten, maar dat klopt niet volgens Coen Swijnenberg.

"We gaan gewoon 'De Coen & Sander Show' maken op Radio 538. Het kan zijn dat de naam nog niet officieel is vrijgegeven. Daarover zijn afspraken gemaakt tussen BNN/VARA en Radio 538", meldt Swijnenberg aan RadioFreak. BNN/VARA bezit vermoedelijk nog de rechten op de naam 'Coen & Sander Show'. 

Het nieuwe middagprogramma van Swijnenberg en Lantinga, dat maandag 17 augustus van start gaat op Radio 538, krijgt ook een visueel aspect: de show is in de vorm van visual radio volledig te zien en te horen op TV538 en via de webcam. 538 omschrijft de nieuwe middagshow als 'een luchtig en gevarieerd middagprogramma'.

"Het moment dat we op 17 augustus de eerste plaat instarten op Radio 538 is al vaak door m'n hoofd gegaan. Dan kunnen we ons nieuwe huis officieel bewonen. De dozen worden nu uitgepakt en de meubels in elkaar gezet", zegt Coen Swijnenberg.

"Eindelijk na al dat wachten en een lange hete zomer, heb ik extra veel zin om aan de slag te gaan en nieuw hoofdstuk aan onze carrière te voegen. Het is een eer om dat hoofdstuk samen met de 538-luisteraars te schrijven", voegt Sander Lantinga eraan toe.

Middag verjongen
Swijnenberg en Lantinga maakten op 29 mei 2015 hun laatste uitzending op 3FM. Sindsdien is het duo op vakantie en bezig met de voorbereiding van hun nieuwe middagshow op 538. De twee moeten de middag bij de commerciële zender gaan verjongen.

Tot 17 augustus presenteert Menno de Boer nog de middagshow op Radio 538. 'De Middag Show met Menno' volgt de 'Frank en Middag Show' op die vrijdag voor het laatst te horen was. Die show volgde op zijn beurt weer 'Ruuddewild.nl' op, na het vertrek van Ruud de Wild bij 538 eind april.