Home Landelijke radio Coen en Sander moeten de middag bij Radio 538 verjongen

Coen en Sander moeten de middag bij Radio 538 verjongen

De komst van Coen Swijnenberg en Sander Lantinga moet zorgen voor verjonging van het luisterpubliek van Radio 538. In Trouw zegt Jacqueline Smit, algemeen directeur van Radio 538, dat de twee dj's een goede positie hebben in de doelgroep 20 tot 34 jaar en dat die doelgroep belangrijk is voor de toekomst.

Ruud de Wild weet nu nog 1,5 miljoen luisteraars aan zich te binden maar vooral in de doelgroepen vanaf 35 jaar. Om nieuw publiek te trekken moet de zender dus verjongen. 

Adverteerders zijn ook zeer geintereseerd in de doelgroep 20 – 34 jaar. "Adverteerders vinden die groep interessant omdat ze beïnvloedbaar zijn en goed aan een merk zijn te binden", zegt mediahistoricus Huub Wijfjes in De Volkskrant. "Meer nog dan de luisteraars tussen de 34 en de 49 jaar oud, een groep die het ook goed doet op de advertentiemarkt."

Iwan Reuvekamp zegt in De Volkskrant dat Swijnenberg en Lantinga de taal van twintigers spreken. "Ze maken grappen over relaties, seks en carrièrekeuzes." Dat Lantinga zelf al de 40 nadert, is volgens Reuvekamp niet van belang: "Het gaat om de mentaliteit".