Home Landelijke radio City FM stoot twee zenders af in Noord-Oost Nederland

City FM stoot twee zenders af in Noord-Oost Nederland

De regionale commerciële radiozender City FM Noord-Oost mag het vermogen van haar zender in Smilde op 98,7 FM verhogen van 20kW naar 67kW. Licentiehouder Rebecca Radio heeft hiervoor toestemming ontvangen van het Agentschap Telecom. Hiermee zal het bereik verdrievoudigen in Noord-Nederland.

Door de verhoging van het vermogen worden twee van de acht zenders van het Rebecca netwerk afgestoten. Rond 29 augustus wordt op de zenders in Meppel en Emmen het programma van respectievelijk RadioNL en Waterstad FM doorgegeven. Die zenders zijn eigendom van de Noordelijke Dagblad Combinatie (NDC). Rebecca heeft dan ook besloten om een samenwerkingsovereenkomst aan te gaan met NDC Radio op het gebied van lokale en regionale reclameverkoop.

De zenders zullen vanaf 1 september gezamenlijk verkocht worden door NDC Radio, die ook reclame op de regionale zenders Waterstad FM en RadioNL verkoopt.

Ook zal City FM Noord Oost zich nog nadrukkelijker op de Noordelijke regio gaan richten met haar programma’s en door middel van grote lokale en regionale evenementen.