Home Landelijke radio Burgemeesters willen oplossing voor verkeersproblemen rond het MediaPark

Burgemeesters willen oplossing voor verkeersproblemen rond het MediaPark

In een opmerkelijke brief vragen negen burgemeesters uit de regio Hilversum de betrokken partijen om constructief mee te werken aan een oplossing voor de ernstige verkeersproblemen rondom het mediapark in Hilversum. Dat schrijft de Gooi- en Eemlander.

De brief is gericht aan de gemeenteraden van Hilversum, Bussum en Laren, de provincie en het Goois Natuurreservaat. De burgemeesters reageren op het eindrapport ‘Bereikbaarheid Mediapark’ van bemiddelaar Hans Hillen. Die doet een twintigtal, deels omstreden voorstellen om de impasse te doorbreken in de jarenlang slepende discussie over het vastgelopen verkeer tussen het mediapark en de A1.

De discussie is de afgelopen jaren vruchteloos geweest, constateren de burgemeesters, omdat de belangentegenstellingen en huiver voor mogelijke ruimtelijke gevolgen groter waren dan het gevoel dat er een groot collectief probleem moet worden opgelost.

In hun brief beklemtonen de burgemeesters van Hilversum, Bussum, Blaricum, Huizen, Laren, Naarden, Muiden, Weesp en Wijdemeren het belang van het mediapark voor de werkgelegenheid (17.500 banen), de welvaart van duizenden gezinnen en het aanzien van de regio. Met de voorgenomen uitbreiding van het mediapark dreigt in hun ogen een onaanvaardbare verkeersdruk.

Een verkapte oproep om de door Hillen voorgestelde vierbaansweg door de rand van de hei bij de Erfgooiersstraat te accepteren, is de brief niet. Wel geven de burgemeesters aan dat het volgens hen onontkoombaar is om het mediapark beter te ontsluiten voor individueel (auto)vervoer, naast alle mogelijke oplossingen op het gebied van openbaar vervoer.