Home Landelijke radio Brand op Mediapark

Brand op Mediapark

Er is brand uitgebroken in de liftschacht in het mediacentrum op het mediapark. Rond half 12 brandde een transformator door.

Het mediacentrum is een tijdlang ontruimd. De brandweer was kort ter plaatsen. Vanuit dit gebouw komen alle radioprogramma’s van de NOS waaronder het radionieuws en het Radio 1 Journaal.

Het gebouw werd tot de vijfde verdieping vrijgegeven rond 12:05 uur. Het Radio 1 journaal komt vanaf de vijfde verdieping, en moest dus vanuit de studio van het 3FM nieuws komen in het Audiocentrum. Rond 12:30 uur werd het gehele mediacentrum weer vrijgegeven. Tot 13:00 uur kwam het Radio 1 journaal nog vanuit de 3FM nieuws studio.

Radio1 gaf even radio2 door, begon weer rond 12:15 met het radio1 journaal dat werd uitgezonden vanuit het pand van 3FM. Alles is inmiddels weer zoals normaal.

Een leuk detail is dat om 12:00 door een communicatiefout het 3FM nieuws naast op 3FM, ook op Radio 4 en Radio Noord-Holland uitgezonden. Op Radio 1, 2 en 747AM was een andere nieuwsuitzending te horen. (laatste update: 16:30 uur)