Home Landelijke radio Botsing is radiomoment van het jaar

Botsing is radiomoment van het jaar

Zangeres Giovanca die haar nieuwe single Joyride promoot op 3FM is ‘radiofragment van het jaar’ geworden. In het ochtendprogramma ‘Giel’ van de popzender werd het fragment gekozen. In het fragment komt Giel Beelen erachter dat de zangeres geen rijbewijs heeft. Daarop daagt hij haar uit een joyride te maken. Zij doet dat in de auto van de dienstdoende nieuwslezer Jurgen van den Berg.

Op een gegeven moment schrikt ze tijdens het uitrijden, waardoor ze tegen een geparkeerde auto botst. Volgens de luisteraars van Giel is dit het meest opvallende radiomoment van 2008. De radioverkiezing is een afgeleide van de verkiezing van het TV Moment van het Jaar (VARA). Die verkiezing werd afgelopen zaterdag gehouden. Het radiofragment van het jaar werd echter niet gekozen door een jury, maar alleen via luisteraars.

Naast het fragment uit ‘Giel’ waren ook cabaretier Guido Weijers die zich bij Radio Veronica liet kaalscheren door dj Patrick Kicken, Frits Spits die de Coen & Sander Show presenteert en de laatste uitzending van Adam Curry op Arrow genomineerd.