Home Landelijke radio BNR Nieuwsradio BNR organiseert publieksprijs voor podcasts

BNR organiseert publieksprijs voor podcasts

BNR Nieuwsradio

BNR Nieuwsradio organiseert in september 2018 de allereerste Dutch Podcast Awards, een publieksprijs voor podcasts in Nederland. Het is volgens het radiostation tijd dat de explosieve groei van het fenomeen podcasting nog een stap verder wordt gebracht. En dat de vele pareltjes van podcasts, gemaakt door diverse makers in heel Nederland, geëerd worden.

Op een speciale site kan iedereen podcasts insturen. De inzendingen worden op een longlist geplaatst en in de zomer wordt door een vakjury de shortlist samengesteld. Vervolgens wordt de stempagina gelanceerd waar binnen diverse categorieën door het Nederlandse publiek kan worden gestemd.

20 jaar

Op 21 september worden de prijzen uitgereikt. Dit is een onderdeel van het twintigjarig bestaan van BNR Nieuwsradio. Hoofdredacteur Sjors Fröhlich: “Wij zijn zelf al vroeg begonnen met het fenomeen podcasting. Ik luister naast live radio zelf ook zoveel mogelijk naar podcasts. Er worden heel goede gemaakt in Nederland. Ik zie er naar uit om de beste makers bij elkaar te zien op het podium. De Dutch Podcast Awards zijn een kers op de taart van ons twintigjarig bestaan.”