Home Landelijke radio BNR Nieuwsradio vanuit New York City

BNR Nieuwsradio vanuit New York City

BNR is deze week live te horen vanuit New York City. Onder andere prins Willem-Alexander en prinses Máxima vieren daar dat VOC-kapitein Henry Hudson 400 jaar geleden aanlegde op het tegenwoordige Manhattan. De hele week zijn er in het kader van de New York 400-festiviteiten reportages over Nederlandse ondernemers die het daar gemaakt hebben, zoals de eigenaar van de JFK-terminal of de zakelijk leider van de meest gerenommeerde kunsthandel ter wereld. 

Morgen komen de programma’s ‘BNR Leiderschap’ en ‘The Friday Move’ vanuit het Amerikaanse hoofdkantoor van advocatenkantoor Stibbe op de 32e verdieping aan 5th Avenue. Daar schuiven toppers uit het New Yorkse bedrijfsleven aan, maar ook de Nederlandse bezoekers van de festiviteiten zoals de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb, VEB-voorzitter Jan Maarten Slagter en staatssecretaris Frans Timmermans.

"Zelfs de bankencrisis krijgt een stad als New York er niet onder. Het blijft het epicentrum van de wereldeconomie," aldus BNR-hoofdredacteur Paul van Gessel. "Dat Nederlanders daar, na een akkoord met de indianen uiteraard, de basis voor hebben gelegd is natuurlijk iets om trots op te zijn. Maar veel belangrijker is om te ontdekken welke rol we er nu nog in de zakelijke en creatieve wereld spelen. Daarover gaan we deze week uitvoerig berichten," aldus Van Gessel.