Home Landelijke radio Theo Olof krijgt eerste Radio 4 Prijs

Theo Olof krijgt eerste Radio 4 Prijs

Violist Theo Olof krijgt zondag de allereerste Radio 4 Prijs uit handen van minister Plasterk. Olof speelde decennia lang een onderscheidende rol voor het klassieke muziekleven in Nederland als concertmeester bij het Residentieorkest en later het Concertgebouworkest. Ook was hij een stuwende kracht achter het comité dat zich hard maakte voor de komst van het toenmalige Hilversum 4. Nog altijd zet Theo Olof zich in voor jong klassiek talent.

Aan de prijs is een geldbedrag van 5000 euro verbonden, dat Theo Olof mag schenken aan een goed doel naar zijn keuze. Zondag maakt Theo Olof bekend welk doel hij wil steunen.

Radio 4 kent de Radio 4 Prijs toe aan een musicus, ensemble of concertinstelling die zich op onderscheidende manier heeft beziggehouden met het presenteren van klassieke muziek aan een breder publiek. De uitreiking van de Radio 4 Prijs vindt plaats vanaf 14:15 uur in de Kleine Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam tijdens een speciaal voor de gelegenheid georganiseerd concert. Maartje van Weegen presenteert het programma. Radio 4 zendt die middag rechtstreeks uit vanuit het Concertgebouw.