Home Landelijke radio BNR Nieuwsradio gaat Radio 538 nieuws leveren

BNR Nieuwsradio gaat Radio 538 nieuws leveren

BNR Nieuwsradio gaat vanaf 1 juli tussen middernacht en 06:00 uur in de ochtend de nieuwsbulletins voor Radio 538 verzorgen. Het ANP blijft overdag het nieuws aanbieden. Het is voor het eerst dat BNR Nieuwsradio het nieuws voor een ander radiostation gaat verzorgen. In de toekomst kunnen ook andere partijen gebruik maken van deze nieuwsservice.

“We willen onze luisteraars dag en nacht een kwalitatief hoogwaardig product bieden”, aldus Jan Willem Brüggenwirth, directeur Radio 538. “We hebben gekozen voor BNR Nieuwsradio omdat ze het beste voorstel hebben gedaan.”

Philip Alberdingk Thijm, algemeen directeur van de FD Groep, waar BNR Nieuwsradio onder valt, is blij met de keuze van Radio 538. “De behoefte aan nieuws en actualiteiten is zo groot, dat we begin dit jaar hebben besloten 24 uur per dag live nieuws te brengen. Het feit dat Radio 538 nu ook ’s avonds en ’s nachts live nieuwsbulletins gaat uitzenden is voor ons een extra bevestiging van de behoefte aan een non-stop nieuwsbron”, aldus Thijm.