Home Landelijke radio BNN-radio herdenkt Bart de Graaff

BNN-radio herdenkt Bart de Graaff


De BNN radioprogramma Ruuddewild.nl (3FM) en BNN United (Radio 1) zullen vandaag de overleden BNN-directeur Bart de Graaff uitgebreid herdenken. De Graaf overleed zaterdag na complicaties na een operatie.

Ruud de Wild reageerde geschokt op de dood van de Graaff. Drie weken geleden stond hij ook al naast Fortuyn toen deze doodgeschoten werd. "En dan is het zaterdagmiddag. Bijna drie weken later. Ik probeer mijn leven dus weer op te pikken. Om mezelf een plezier te doen ben ik vandaag naar de Harley Dealer gegaan. Kwijlend heb ik daar een tijd doorgebracht. Mijn hele leven heb ik al een grote voorliefde voor juist deze motoren. Deze zaterdag vond ik wel een mooi moment om even tegen zo’n mooi stuk rijdend kunst aan te praten. Wellicht therapeutisch, maar het helpt en daar gaat het om. Diep verzonken in mijn euforische stemming word ik gestoord door mijn portable telefoon. Op het schermpje zie ik dat Gerard Timmer (directeur van BNN) me belt. Uitgelaten neem ik aan en wil net vertellen dat ik een Harley Davidson… Een beverige stem zegt: ‘Ruud, niet schrikken. Bart is overleden'", aldus de Wild op zijn website.

Het programma is te horen vanaf 16:00 uur op 3FM.

In plaats van Weg Met BNN en BNN United, vanavond op Radio 1, zal ook deze zender twee uur lang Bart de Graaff herdenken. In een eerder opgenomen interview vertelt hij over zijn gevecht tegen en met zijn lichaam. 

Maar er zijn ook veel verhalen van achter en voor de schermen. Bovendien krijgen mensen die hem nog wat willen zeggen eindelijk de kans om het laatste woord te hebben.