Home Landelijke radio BNN opent ‘hangout’ op Second Life

BNN opent ‘hangout’ op Second Life

BNN is een hangout gestart op Second Life. Op deze manier wil de publieke omroep haar programma’s op een andere manier onder de aandacht brengen. In de virtuele wereld van Second Life heeft BNN een lounge en kan gedanst worden op muziek van BNN.fm.

“Het is een nieuwe manier van internet beleven”. zegt hoofd Nieuwe Media Berend Jan Verheijen van BNN. “Omdat we altijd openstaan voor en experimenteren met nieuwe technieken, was een eigen eiland op Second Life voor BNN een logische stap. Het is voor BNN van wezenlijk belang om mee te gaan in die ontwikkeling en de contacten met de jongeren ook in die virtuele wereld te onderhouden. En om van deze jongeren te leren over wat hen daar bezighoudt.”

Iedere vrijdagmiddag kunnen bezoekers aan de BNN lounge een verzoeknummer aanvragen die vervolgens tussen 16:00 uur en 18:00 uur te horen zal zijn in de Coen en Sander Show op 3FM. In de toekomst wil BNN op het ruim 65.000 m2 eiland ook nog een eigen museum, een chill-out corner en een evenementenhal plaatsen. Daarnaast komt er een besloten ruimte waar BNN-leden met elkaar en BNN in gesprek kunnen over bijvoorbeeld de radio- en televisieprogramma’s van de omroep.

Overigens is er ook twijfel over Second Life en hoe groot het is. Negentig procent van de internetters die Second Life uitproberen, laten de 3D-wereld binnen de kortste keren ook weer links liggen. Dat bevestigde de technisch directeur van het bedrijf Linden Lab dat Second Life heeft gemaakt aan Emerce, nadat onlangs de vraag om concrete gebruikscijfers steeds luider werd.

Volgens een ruwe schatting zijn er maar ongeveer 5.000 Nederlanders die in Second Life als ‘actief’ te boek mogen staan. Tienduizenden anderen kwamen, keken en keerden zich weer om.

Vorig artikelErik de Zwart presenteert programma op RTL 7
Volgend artikel3FM Serious Request-dj’s bij Lingo