Home Landelijke radio BNN heeft geen interesse in Giel Beelen

BNN heeft geen interesse in Giel Beelen

BNN lijkt geen interesse te hebben in NPS-dj Giel Beelen voor de middag stek van Ruud de Wild als deze naar Radio 538 gaat. Dat schrijft het mediablad Broadcast Magazine. “De eerstvolgende onrust zullen we zien bij de middagstek van 3FM, als Ruud de Wild terug gaat naar Radio 538. De enige logische opvolger bij de serieuze popzender is Giel Beelen twee uurtjes naar voren halen, maar op een of andere vreemde wijze ziet BNN Giel niet zitten”, zo staat in het blad te lezen.

Opvallend is wel dat BNN al uitspraken doet over Giel Beelen. Tegenover VPRO’s 3VOOR12 zegt de omroep dat de reden voor de afwijzing niet ligt bij het rumoerige verleden van Beelen, waarin hij meerdere malen in opspraak kwam en bij verschillende radiostations werd weggestuurd. “directeur Gerard Timmer vindt dat Giel Beelen niet voldoet aan de profilering die we voor ogen hebben”, zegt een woordvoerder van BNN. “Wij zitten tussen het oude VPRO en het oude Veronica in, maar dan iets meer rechts van het midden. Giel is links van het midden, en we hebben al een aantal van die mensen zoals Jeroen Pauw.” Maar past het rebelse karakter van Beelen niet precies bij BNN? “Giel is wel een schoppertje, dat was Bart de Graaff zelf ook. Het is niet dat hij niet bij BNN past, maar hij past beter bij linkse omroepen als VPRO, NPS en VARA. Als Ruud weggaat, hebben wij iemand nodig die meer rechts van het midden zit.”

Beelen zelf reageerde not amused toen 3VOOR12 hem vroeg waarom BNN hem niet zag zitten. “Gaat het daarover? Dan ben ik blij dat ik niet heb teruggebeld. Daar ga ik geen commentaar opleveren. Ik hang nu op!” (Broadcast Magazine / 3VOOR12)