BLØF-zanger Paskal Jakobsen roept de landelijke radiozenders op om 24 uur lang geen muziek te draaien. Hij wil daarmee een statement maken naar de nog geldende coronamaatregelen; zo zijn meerdaagse festivals en grote evenementen nog verboden. “Actie voeren, lobbyen, mopperen: het haalt allemaal niks uit. Ik zeg: mute us voor 24 uur”, aldus Paskal.

Op Facebook uit de frontman van de band zijn ongenoegen over het coronabeleid. “Zou het niet een mooie actie zijn als álle muziekzenders in Nederland, op een afgesproken dag, 24 uur lang geen muziek zouden draaien. Om de urgentie rondom onze industrie duidelijk te maken. En omdat de radio schatplichtig is aan de liedjesmakers en artiesten. Zonder muziek geen radio. Ik weet zeker dat die zenders genoeg gasten – lees mensen uit onze industrie – aan de microfoon krijgen om toch een boeiende radiodag te maken.”

24 uur lang alleen maar praten dus, zegt Paskal. “Geen jingle, geen single en geen commercial met muziek. Dan wordt misschien duidelijk hoe een wereld klinkt zonder muziek.” Hoe kansrijk is Paskals oproep? “Ik weet ook wel dat dit niet gaat gebeuren. Maar wellicht kan iedereen wat meer stilstaan bij het belang van muziek, op de momenten waarin dat zo vanzelfsprekend lijkt. Wij moeten open, en wel helemaal.”

Foto: Wikimedia Commons