Home Landelijke radio Bløf meest gedraaide Nederlandse band op de radio

Bløf meest gedraaide Nederlandse band op de radio

De Zeeuwse popgroep Blof was in 2003 voor het derde jaar op rij de meest gedraaide Nederlandse band op radio en televisie. De Britse popster Robbie Williams staat bovenaan de lijst met meestgehoorde internationale artiesten.

De lijst is woensdag gepubliceerd door de Stichting ter Exploitatie van Naburige Rechten (SENA). Net als het voorgaande jaar ging de strijd om de eerste plek in de top van meestgedraaide Nederlandse artiesten tussen Blof en Marco Borsato. Eveneens voor de derde achtereenvolgende keer eindigde Borsato als tweede. Acda & de Munnik volgen op plek drie, Veldhuis & Kemper (4e) Intwine (6e) en Trijntje Oosterhuis (8e) zijn nieuw in de toptien.

In de lijst met internationale artiesten is Robbie Willams nieuw. Simply Red, Sugababes, Shania Twain, Christina Aguilera en Atomic Kitten maken eveneens hun debuut. Phil Collins die bezig is met zijn afscheidtoernee steeg naar plaats nummer twee.

Uit de draaigegevens stelt de SENA jaarlijks twee lijsten samen, een met nationale en een met internationale artiesten. Ondanks het matige economische klimaat is SENA tevreden over het afgelopen jaar. De stichting heeft voor het hergebruik van muziek vorig jaar een recordbedrag van ruim 30 miljoen euro geïncasseerd. In totaal is daarvan 23 miljoen euro uitgekeerd aan producenten en artiesten. (ANP)