Home Landelijke radio Bingo FM start testuitzendingen

Bingo FM start testuitzendingen

Bingo FM is afgelopen nacht om 00:02 uur begonnen met testuitzendingen. Vanaf maandag is de samenwerking van de twee stadsomroepen van Utrecht en Amersfoort definitief in de lucht. De zender gaat zich vooral op het Nederlandse lied richten.

De testuitzendingen zijn nodig om de samengang naar één station soepel te laten verlopen. Na wat kleine aanpassingen, waaraan in Amersfoort tot in het holst van de nacht is gewerkt, is er nu non-stop Nederlandstalige muziek met Bingo FM-jingles op de diverse frequenties te horen. Op de hele uren is er NOS Radionieuws en op de halve uren regelmatig een bulletin met lokaal nieuws.

Hoofd Techniek Marcel Bouhuijs meldt dat “alles op rolletjes loopt, al blijven we alert op eventuele storingen.” Volgens programmaleider Ed van Dijk zijn er nog wel wat kleine schoonheidsfoutjes waaraan gewerkt wordt. Zo is er soms nog een verdwaalde Omroep Amersfoort-jingle op de Bingo FM-frequenties te horen en zal er zondagavond tussen 19:00 en 20:00 uur in Utrecht nog één keer een jongerenprogramma worden uitgezonden dat niet past bij Bingo FM. “Maar verder ben ik een tevreden mens”, aldus van Dijk, vlak voordat hij om half vijf zaterdagochtend zijn bed op kon zoeken.

Bingo FM start maandag om 07:00 uur.