Home Landelijke radio Bijna 50 procent marktaandeel voor Radio 1 programma

Bijna 50 procent marktaandeel voor Radio 1 programma

Het interviewprogramma ‘Voor 1 Nacht’ van de KRO op Radio 1 heeft in de periode april/mei een luistertijdaandeel van 49,1 procent behaald. Dat betekent dat van alle radioluisteraars op dat tijdstip de helft naar Radio 1 luisterde. Een aandeel dat bijna nooit voorkomt.

Het interviewprogramma wordt sinds september 2001 uitgezonden op Radio 1 in de nacht van zondag op maandag van 0:00 tot 01:00 uur. In het programma praat presentatrice Jeanne Kooijmans met een bekende Nederlander uit de wereld van de kunsten, politiek, media of sport.

KRO’s Voor 1 Nacht behaalde al vaker een luistertijdaandeel van ruim 40 procent. Maar een score zoals in de periode april/mei het geval was, is nog niet eerder vertoond. Een succesprogramma als ‘Met het Oog op Morgen’ bleef bijvoorbeeld steken op ruim 42 procent.

Volgens onderzoeker Nanne Adriaans van de afdeling Kijk- en Luisteronderzoek van de NPO is de score van Voor 1 Nacht opmerkelijk. ”Een luistertijdaandeel van 49,1 procent is op programmaniveau al jaren niet meer voorgekomen op de Nederlandse radio.”

Vorig artikel3FM heeft opnieuw weekend vol locatieuitzendingen
Volgend artikelMarc de Hond start uitzending Arrow als grap