Home Landelijke radio ‘BFN had geen eigenaar Radio Rembrandt mogen worden’

‘BFN had geen eigenaar Radio Rembrandt mogen worden’

Radio Rembrandt had nooit eigendom mogen worden van Broadcast Facilities Nederland BV. Het bedrijf valt namelijk onder Radio Nederland Wereldomroep (RNW) en die mag zo’n nevenactiviteit waarschijnlijk niet hebben. Dat heeft algemeen directeur Jan Hoek van RNW tegen Dutchmedia gezegd.

In september was al duidelijk dat de Stichting Nederlandse Muziek zo goed als failliet was. Daarop nam BFN Radio Rembrandt over van die stichting. Maar het Commissariaat voor de Media trok de uitzendlicentie in. De uitzendingen van het radiostation via internet en de kabel zijn gestaakt.

Algemeen directeur Hoek  was niet op de hoogte van de overname door BFN. Hij zegt nu dat de banden met Radio Rembrandt verbroken zijn. "Dit is nooit de bedoeling van onze activiteiten. We mogen het niet, we willen het niet, kortom dit had nooit mogen gebeuren! Ik heb de indruk dat Broadcast Facilities Nederland gedacht heeft dat de klant niet meer kan betalen, om – en dat is in de commerciële wereld geen ongebruikelijke oplossing – om de klant vanwege continuïteit over te nemen. Ze zijn autonoom bij Broadcast Facilities Nederland, maar ze moeten zich wel aan de wet houden." Volgens Hoek is het voorval gemeld aan het Commissariaat voor de Media.

BFN meldde vorige week nog aan RadioFreak.nl dat Radio Rembrandt terug zal komen. Maar dat lijkt nu zeer onwaarschijnlijk. Het bedrijf kon nu nog niet reageren.