Home Landelijke radio Wereldomroep en All India Radio op Amsterdam India Festival

Wereldomroep en All India Radio op Amsterdam India Festival

Radio Nederland Wereldomroep en All India Radio zullen samen verslag doen van het Amsterdam India Festival. Dat is een festival over Indiase kunst en cultuur dat van 12 tot en met 30 november wordt georganiseerd.

De publieke omroeporganisaties Radio Nederland Wereldomroep en All India Radio verzorgen Engelstalige uitzendingen met commentaren, interviews en verslagen van optredens, waarmee luisteraars een impressie wordt gegeven van de festiviteiten. All India Radio zal deze radiobijdragen uitzenden via zijn netwerk in India met een potentieel bereik van 350 miljoen luisteraars. Met dit netwerk van 229 uitzendstations heeft AIR een landelijke dekkingsgraad van meer dan 90 procent.

Tijdens het Amsterdam India Festival werken AIR en de Wereldomroep voor de eerste keer met elkaar samen. Het begin van een partnerschap, waarin beide omroepen in de toekomst meer journalistieke, culturele en technische kennis uitwisselen. 

"Wereldwijd werkt de Wereldomroep samen met duizenden radiostations, die onze programma’s uitzenden. In toenemende mate merken wij dat stations daarnaast gezamenlijk met ons radioprogramma’s willen maken. Het is een mooie ontwikkeling dat nu ook een zeer belangrijke radiozender in India onze expertise als toegevoegde waarde ziet", aldus algemeen directeur Jan Hoek.

Het Amsterdam India Festival biedt een breed scala aan activiteiten en evenementen op het gebied van Indiase kunst en cultuur. Het omvat muziek, dans, film, architectuur, debatten, mode, multimedia en tentoonstellingen over Indiase kunst. Het thema van het festival is ‘Blended Cultures’, verwijzend naar de enorme diversiteit aan culturen in India. Een diversiteit die ook voor Amsterdam geldt.