Home Landelijke radio Barreveld en Westbroek vanaf vandaag weer op de radio

Barreveld en Westbroek vanaf vandaag weer op de radio

Henk Westbroek en Menno Barreveld gaan vandaag van start bij hun nieuwe werkgevers. Barreveld zal om 10:00 uur starten op Noordzee FM en Westbroek start om 12:00 uur op Yorin FM.

Menno Barreveld volgt Arlo van Sluis op die tot en met 12 maart op dat tijdstip (10:00 – 12:00 uur) zat. Na zijn vertrek is het programma vervangen door ‘100.7 minuten non-stop Muziek’. Menno zat tot voor kort in de programmering van Yorin FM, op dit station presenteerde hij op verschillende tijdstippen variërend van de late avond tot een vaste plek in de dagprogrammering. Ook viel hij regelmatig in op prime time.

Toen de nieuwe programmering van Yorin FM bekend werd is Menno verbannen naar de ochtendshow van het weekend. Kort daarna maakte hij bekend over te stappen naar Noordzee FM en verdween uit de programmering. Menno over zijn overstap: “De manier van radio maken en de achterliggende filosofie spreken mij heel erg aan. Ik weet dan ook zeker dat ik me helemaal thuis ga voelen bij Noordzee.”

Henk Westbroek gaat juist naar Yorin FM om één uur per dag het programma ‘Denk als Henk’ te maken. Dit programma doet erg denken aan zijn vroegere programmanaam op 3FM, ‘Denk aan Henk’, echter van de VARA mocht hij deze naam niet gebruiken. Westbroek zal een soort gelijk programma neer gaan zetten met ook verschillende spelletjes.

Westbroek is al een oude rot in het vak, in 1982 begon hij met een nachtprogramma. Inmiddels is hij uitgegroeid tot een zeer ervaren radiopresentator die, met zijn radio 3-show ‘Denk Aan Henk’ miljoenen luisteraars aan de radio kluisterde. Henk moest vorig jaar plaats maken bij 3FM voor jongere mensen en maakte daarna programma’s voor RTV Utrecht. Hier maakt hij sinds maart wekelijks het radioprogramma ‘Westbroek aan tafel’.