Home Landelijke radio Artiesten in actie tegen Radio 2

Artiesten in actie tegen Radio 2


Het besluit om op Radio 2 om een aantal programma's te laten verdwijnen van de zender is bij diverse artiesten niet in goede aarde gevallen. Programma's als 'De Sandwich', 'Andermans Veren' en 'Volgspot' moeten plaats maken. Hiermee verdwijnt volgens de artiesten "het belangrijkste podium van de Nederlandse kleinkunst". Enkele programma's worden verschoven naar andere tijdstippen, maar ook daarover is ontevredenheid.

Onder anderen Karin Bloemen, Sara Kroos en Herman van Veen hebben hun krachten gebundeld in 'het comité voor kleinkunst op twee'. De groep vormt een digitaal comité van aanbeveling voor toekomstige activiteiten op de radiozender. Ook Brigitte Kaandorp, Paul van Vliet en Sanne Wallis de Vries hebben zich aangesloten.

Het comité roept luisteraars en mensen uit de kleinkunst- en cabaretwereld, een proteststem te laten horen op: www.amsterdamskleinkunstfestival.nl.

Jan Westerhof, directeur radioprogrammering van de Publieke Omroep, laat in een reactie weten dat de cabaretiers het bij het verkeerde eind hebben. "Er komt eerder meer dan minder cabaret op de radio, alleen op andere plekken."