Home Landelijke radio Arrow wil Arrow Classics Jazz op kavel A8

Arrow wil Arrow Classics Jazz op kavel A8

Arrow Classic Rock heeft zoals bekend een bod uit gebracht op het kavel A8. Echter was nog onbekend wat voor zender het zou worden maar vandaag staat in de Telegraaf te lezen dat het een jazz-zender zal worden.

Aan het einde van deze maand word bekend gemaakt wie op de overgebleven kavel A8, die gereserveerd is voor klassieke en/of jazz-muziek, mag gaan uitzenden. Arrow Classics Jazz, zoals het station zal heten, gaat moderne jazz en klassieke muziek met elkaar afwisselen.

Arrow-directeur en -oprichter Ad Ossendrijver hoopt met het jazz-station het marktaandeel van Arrow te vergroten en er tegelijkertijd een stokje voor te steken dat de Nederlandse radiomarkt wordt verdeeld tussen de drie internationale mediagiganten Murdoch (Sky, Veronica), Bertelsmann (RTL, Yorin) en John de Mol (Radio 10, Noordzee).

Naast Arrow bieden ook Radio 538 (Classic4U), Mojo Concerts samen met John de Mol (North Sea Jazz FM), Sanoma Uitgevers (Hammock FM), Erik de Vlieger, het Amsterdam Symphony Orchestra en Mediasales Finland (SuperJazz).