Ardy Stemerding wordt de nieuwe correspondent voor de NOS in Brussel. Hij volgt per 1 juli Sander van Hoorn op, die dan zijn termijn in de Belgische hoofdstad erop heeft zitten. Samen met Kysia Hekster gaat Stemerding verslag doen over de Europese Unie, de NAVO en de ontwikkelingen in België. Als correspondent is Andy onder meer regelmatig te horen op NPO Radio 1.

“De Russische inval in Oekraïne zal een enorme stempel drukken op mijn correspondentschap”, zegt Ardy. “Want de inval heeft invloed op de belangrijkste ontwikkelingen van deze tijd. Denk aan de energietransitie, migratie, defensie en de uitbreiding van de Unie.”

NOS-hoofdredacteur Marcel Gelauff: “Zijn ervaring rond het Binnenhof maakt hem bij uitstek geschikt voor het verslaan van de altijd gecompliceerde ontwikkelingen bij de EU, de NAVO en niet te vergeten de Belgische politiek.”

Loopbaan

Stemerding begon bij de NOS in 2007 als stagiair op de Binnenlandredactie. Na zijn studie ging hij aan de slag bij RTV Utrecht en werkte hij bij de voorloper van Goedemorgen Nederland. Door zijn werk daar werd hij genomineerd voor de Philip Bloemendal Prijs, voor jong journalistiek presentatietalent.

In 2012 keerde hij terug naar de Binnenlandredactie van de NOS als bureauredacteur. Tussen 2015 en 2019 was hij verslaggever Binnenland, waarna hij de overstap maakte naar Den Haag, als verslaggever van de politieke redactie.

Foto: NOS | Stefan Heijendal