Annemieke Schollaardt is vanaf morgen de nieuwe vaste stem van NPO 1. Als stationvoice kondigt zij programma’s aan en is zij ook de stem van andere promotionele uitingen van de publieke tv-zender. Ze is te horen naast haar Radio 2-collega Wouter van der Goes, die sinds 2016 stationvoice van NPO 1 is.

Schollaardt, die van vrijdag tot en met zondag Annemiekes A-Lijst presenteert op NPO Radio 2, is sinds begin dit jaar ook als zenderstem in de vormgeving van NPO Radio 2 te horen. “Dat daar nu ook NPO 1 bijkomt is een mooie uitbreiding. Ik vind het een eer dat ik de stem mag zijn van twee impactvolle publieke zenders.”

3FM

Het werken als stationvoice is bekend terrein voor Schollaardt: eerder was zij ruim tien jaar te horen als zenderstem van NPO 3FM.

Ook alle andere stemmen van de publieke tv-zenders komen uit eigen huis. Programmamaker Godfried van Run (VPRO/NTR) blijft op NPO 2 de zenderstem. De stationvoices op het derde tv-net zijn NPO Radio 2-dj Paul Rabbering (NPO 3), FunX-presentator Fernando Halman (Zapp) en Zappelin-gezicht Fenna Ramos (Zappelin).

Foto: Ruud Baan