Home Landelijke radio ‘Angst voor verlies luisteraars is niet terecht’

‘Angst voor verlies luisteraars is niet terecht’

“Omroep Gelderland is ten onrechte bang voor het verlies van luisteraars als na zeven uur ’s avonds een smartlappenzender de frequentie van de regionale omroep gaat gebruiken. Ze maken juist kans op meer luisteraars overdag”, zegt J. Leenders van de Arnhemse amateurzender Radio Contact tegenover de Gelderlander.

Hij is mede initiatiefnemer van het verzoek aan de provincie Gelderland om een legale regionale smartlappenzender mogelijk te maken. Een provinciale werkgroep vindt dat vier piratenzenders na 19.00 uur gebruik moeten kunnen maken van de etherfrequentie van Omroep Gelderland. Omroep Gelderland vindt dat onbespreekbaar en vreest voor verlies van luisteraars.

“Nu wordt na zeven uur Radio 1 doorgegeven. Mensen die naar Radio 1 willen luisteren, stemmen daarvoor niet af op de frequentie van Omroep Gelderland. Juist als wij ’s avonds de liefhebbers van het Nederlandse lied kunnen trekken, zullen die overdag mogelijk naar Radio Gelderland gaan luisteren. Maar ik denk dat Omroep Gelderland vreest dat mensen naar ons radioprogramma blijven luisteren en dan niet overschakelen op TV Gelderland ’s avonds. Maar zo mag het toch niet gaan. Ze krijgen twaalf miljoen euro per jaar, maken ’s avonds geen uitzendingen terwijl wij dat wel willen”, aldus Leenders. Er zijn volgens hem veel luisteraars in Gelderland die het Nederlandse lied willen horen. “Laat ze ons een jaar geven om te bewijzen dat we goeie uitzendingen maken en luisteraars trekken.”