Home Landelijke radio André van Duin wil nog altijd verder met De Dik Voormekaar Show

André van Duin wil nog altijd verder met De Dik Voormekaar Show

Als het aan André van Duin ligt keert de Dik Voormekaar Show terug op de radio. Dat heeft hij gezegd op Radio 2. “Op dit moment heb ik het te druk met mijn nieuwe theaterrevue, maar ik zou het ontzettend leuk vinden om daarna weer lekker te dollen op de radio.” Twee jaar geleden gaf hij ook al aan wel weer te willen starten.

Van Duin maakte het komische programma samen met Ferry de Groot. In 1973 werd begonnen op Radio Noordzee. Echt groot werd het programma in de jaren 70 en 80 bij de NCRV. Daarna werd het uitgezonden door de TROS.

“Ik zie Ferry de Groot bijna wekelijks en ook hij ziet een comeback van Dikvoormekaar best zitten. En ik weet ook zeker dat we de luisteraars daar een geweldig plezier mee zouden doen”, aldus Van Duin op Radio 2.

Het programma was tussen 2000 en 2003 nog te horen bij de TROS op Radio 3FM. Op 15 augustus 2003 werd bekend gemaakt dat de zendercoördinator van 3FM de Dik Voormekaar Show niet meer vond passen op de zender. Het management van André van Duin kondigde toen aan te proberen het programma bij een commerciële omroep onder te brengen, maar dat is nooit gebeurd.