Home Landelijke radio Amstelveen wil Glazen Huis in 2017, Utrecht en Amersfoort in 2016

Amstelveen wil Glazen Huis in 2017, Utrecht en Amersfoort in 2016

Het Glazen Huis van 3FM moet in 2017 naar Amstelveen komen, meldt het Parool. De gemeenteraad is voorstander van een gooi naar het gastheerschap van 3FM Serious Request. Het evenement zou de stad ruim vier ton kosten plus duizend manuren van ambtenaren.

Van dat bedrag gaat 175.000 euro rechtstreeks naar het goede doel als startopbrengst. Daar bovenop komt een bedrag van zo'n 250.000 euro aan extra kosten voor veiligheid, elektriciteit, toiletvoorzieningen en de huisvesting van de medewerkers in hotels gedurende de actie.

Volgens de gemeente staan tegenover de kosten veel aandacht en publiciteit. Afgelopen jaar werd de totale mediawaarde van het evenement op 6,5 miljoen euro becijferd. Vaststaat dat ook horeca en middenstand fors profiteren van de drukte rondom het Glazen Huis.

Voor de VVD in Amstelveen is dat aanleiding om vragen te stellen over de bijdrage van de ondernemers aan de kosten. "De gemeente kan niet alleen opdraaien voor de kosten", vindt fractievoorzitter Kees Noomen, die zich ook afvraagt hoe de omwonenden van het Stadshart aankijken tegen een evenement dat dag en nacht doorgaat.

De gemeenteraad wilde aanvankelijk het Glazen Huis in 2016 naar Amstelveen halen, maar volgens het college komt deze editie te snel. Utrecht en Amersfoort hebben zich al aangemeld voor die editie en hebben volgens de gemeente een niet meer in te halen voorsprong genomen. Het Glazen Huis staat dit jaar in Haarlem en volgend jaar in Heerlen.

Vorig artikelNPO stopt over een jaar met uitzenden via AM
Volgend artikelDonald Duck krijgt eigen online radiostation