Home Landelijke radio Agentschap wijzigt nog te verdelen FM-pakket A7

Agentschap wijzigt nog te verdelen FM-pakket A7

Agentschap Telecom, onderdeel van het ministerie van Economische Zaken, heeft enkele wijzigingen aangebracht in de FM-pakketten A7 en A8, de oude frequenties van Arrow Classic Rock en Arrow Jazz FM. Een van de belangrijkste wijzigingen is dat de frequentie 95.4 FM vanuit Gilze met een vermogen van 15,5 kW uit het pakket is gehaald. In plaats daarvan is er de frequentie 103.8 FM vanuit Goes met 1 kW vermogen ingekomen.

Het Agentschap Telecom schrijft in de specificaties van het pakket A7 dat de wijzigingen nodig zijn om ontvangstverbetering voor Radio Gelderland te realiseren. Er wordt wel op gewezen dat het een voorgenomen wijziging is en dat het nog gewijzigd kan worden.

De frequentie in Gilze gaat naar het kavel A4, waar BNR Nieuwsradio nu op uitzendt. In dat kavel wordt de zender 91.5 FM in Breda verplaatst naar Dordrecht. De zender 99.6 FM in Dordrecht wordt verplaatst naar Zaltbommel, waarna Radio Gelderland erop gaat uitzenden. Deze laatste wijziging moet nog door de internationale frequentie coördinatie komen.

De vergunningen voor de twee commerciële frequentiepakketten A7 en A8 moeten opnieuw verdeeld worden. Het ministerie is gestart met een consultatieronde onder marktpartijen. De pakketten moeten verdeeld worden via een vergelijkende toets, in combinatie met een financieel bod. Dat moet volgens de telecomwet omdat de andere vergunningen ook zo verdeeld zijn, meldt het ministerie.

Er loopt ook een consultatieronde voor de verleninging van de overige commerciële vergunningen. Minister Verhagen van Economische Zaken wil die met zes jaar verlengen. De vergunningen lopen nu af op 1 september 2011.