Home Landelijke radio Adam Curry vordert 2,2 miljoen Euro van Veronica

Adam Curry vordert 2,2 miljoen Euro van Veronica

Internetbedrijf Jamby, van onder andere Radio 2 dj Adam Curry, vordert 2,2 miljoen euro van de vereniging Veronica Omroep Organisatie (VOO). Om ervan verzekerd te zijn dat ze dat geld krijgen, hebben ze beslag laten leggen op de rekeningen van de VOO. Dat heeft een woordvoerder van de vereniging maandag gezegd.
Veronica zegt niet te weten hoe Jamby bij dat bedrag van 2,2 miljoen euro komt. ,,Jamby heeft voor ons enige tijd breedbanddiensten verzorgd in de tijd dat daar nog veel over te doen was. Maar nu we maandagavond weer met tv-uitzendingen beginnen, hebben we het contract met Jamby per 1 april opgezegd. Waarschijnlijk vinden zij dat dat contract nog wat langer door had moeten lopen”, zegt een woordvoerder van Veronica.
Volgens de VOO-woordvoerder stond in het driejarige contract met het internetbedrijf dat Veronica het contract ook eerder kon opzeggen. Veronica heeft twee jaar van de breedbeelddiensten gebruik gemaakt en daar ongeveer 3 miljoen euro voor betaald.
Volgens Jamby-directeur R. van Someren heeft de VOO zich niet op de juiste manier aan het driejarige contract heeft onttrokken. Bovendien zouden in de voorgaande twee jaren ook een aantal facturen niet zijn betaald. Bij elkaar opgeteld (de waarde van het derde contractjaar en de nog te innen facturen) komt hij op het bedrag van 2,2 miljoen euro.
Op de eigen website van Veronica maakt de vereniging duidelijk dat ze het niet eens is met de beslaglegging van de rekening. Ze zal zeker de mogelijke schade op Jamby verhalen.
Veronica beschikt over een vermogen van ongeveer 45 miljoen euro. De vordering van Jamby brengt het functioneren van de VOO daarom niet in gevaar.