Home Landelijke radio Ab Trik nieuwe CEO Sky Radio Group

Ab Trik nieuwe CEO Sky Radio Group

De Sky Radio Group heeft per 1 januari 2005 een nieuwe Chief Executive Officer (CEO) gekregen. Ab Trik (37) heeft met ingang van dit jaar de taken en verantwoordelijkheden als CEO overgenomen van Ton Lathouwers (45). De Sky Radio Group exploiteert in Nederland onder andere de radiostations Sky Radio, Radio Veronica en Classic FM.

Ab Trik is geen onbekende in radioland. Hij is inmiddels ruim 15 jaar als directielid werkzaam voor de Sky Radio Group en heeft zijn functie als CFO omgeruild voor CEO. Ook was Trik tot vorig jaar als commissaris nauw betrokken bij Radio 538 en de gratis internetaanbieder Zon. Ton Lathouwers is President Commissaris van de Sky Radio Group geworden en zal een actieve rol blijven vervullen in het in 1988 door hem opgerichte bedrijf.

Ton Lathouwers: “De Sky Radio Group is inmiddels een succesvol internationale groep van radiostations in Nederland, Denemarken en Duitsland. Na 17 jaar de kar te hebben getrokken, is het nu tijd geworden om een andere rol te gaan vervullen in het bedrijf en het CEO stokje over te dragen aan Ab Trik. De Sky Radio Group krijgt met de ervaren Ab Trik een gedreven en kundige topman. Door deze benoeming kan ik me in mijn nieuwe functie als President Commissaris onder andere meer gaan bezighouden met de internationale expansie en groei van de Sky Radio Group.”

Ab Trik: “Ik ben blij dat we Ton Lathouwers bereid hebben gevonden om bij het bedrijf betrokken te blijven. Het management in Nederland en in het buitenland verandert niet. In Nederland blijft Carlo de Boer Algemeen Directeur van Sky Radio, Radio Veronica en Classic FM. Wij zijn in Nederland het grootste radiobedrijf en samen met het management in het buitenland willen we ons succes daar ook verder uitbreiden.”