Het aantal Nederlanders dat een DAB+ radio heeft is licht gestegen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Het aantal mensen dat een radio met digitale etherontvanger heeft blijft ligt op dertien procent. Vorig jaar was dat elf procent en in 2016 lag dat aantal op zes procent. Van alle huishoudens zegt twaalf procent een DAB+ radio te hebben.

Ook de bekendheid steeg licht. 41 procent van de Nederlanders weet wat DAB+ is. Vorig jaar was dat 37 procent. Opvallend is dat vooral mannen bekend zijn met DAB+. 55 procent weet wat het is. Bij de vrouwen is dat 28 procent.

Ouderen

De stijging van het aantal DAB+ radio’s ligt vooral bij mensen boven de 45 jaar. In de leeftijdscategorie 45 tot 65 jaar heeft 16 procent er eentje. Bij 65 tot 75 jaar is dat 14 procent. Van de mensen tussen de 25 en 45 jaar heeft 11 procent een digitale radio.

De informatie komt uit de enquête ICT gebruik huishoudens en personen die jaarlijks door het CBS afgenomen wordt in opdracht van de EU in de maanden april en mei. Bijna 5000 Nederlanders van 12 jaar en ouder zijn ondervraagd.

Volgens Digital Radio Nederland zijn er inmiddels meer dan een miljoen radio’s met DAB+ ontvangst verkocht.