Home DAB+ Aantal Nederlanders met DAB+ stijgt niet

Aantal Nederlanders met DAB+ stijgt niet

DAB+ radio

Het aantal Nederlanders dat een DAB+ radio heeft is niet gestegen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Het aantal mensen dat een radio met digitale ether heeft blijft op zes procent steken. De bekendheid is wel licht gestegen. 29 procent van de Nederlanders weet wat DAB+ is.

Opmerkelijk is dat het aantal jongeren dat aangeeft een radio met digitale ether te hebben is gedaald van acht naar zes procent. Het aantal ouderen is juist gestegen. Acht procent van de Nederlanders tussen de 65 en 75 zegt een DAB+ radio te hebben. Dat was vorig jaar nog vijf procent. Ook boven de 75 zeggen meer mensen het systeem te hebben.

Vooral mannen zeggen DAB+ te kennen, 41 procent. Van de vrouwen weet slechts 17 procent wat het is. Vorig jaar juli startte er nog een nieuwe campagne om radio via de digitale ether te promoten.

De informatie over komt uit de enquête ICT gebruik huishoudens en personen die jaarlijks door het CBS afgenomen wordt in opdracht van de EU in de maanden april en mei. Bijna 5000 Nederlanders van 12 jaar en ouder zijn ondervraagd.