Home Landelijke radio Aandacht voor nieuwe bands in ‘Stenders Vroeg Op’

Aandacht voor nieuwe bands in ‘Stenders Vroeg Op’

De Volkskrant heeft het embargo van Yorin FM geschonden en bespreekt toch al de belangrijkste punten uit de nieuwe programmering van Yorin FM. Deze programmering mocht nog niet bekend worden, aangezien Rob Stenders hierin vermeld zal worden. In het contract met de vorige werkgever van Stenders, de VARA, staat dat pas per 14 juni de naam mag worden genoemd. Vrijdag werd de nieuwe programmering onder embargo voor een select groepje pers, waaronder de Volkskrant, toch al gepresenteerd.

Yorin FM wordt een ‘modern pop- en rockstation’. Robert Jensen zal in de middag “de handrem eraf” gooien. “Noordzee FM was één en al truttigheid.” Wat hij dan wil doen? “Ik heb mezelf één doel gesteld: politici interviewen. Ik was de eerste in Nederland die dat deed op een popzender.” Of dat moeilijk wordt? “De VVD en D66 waren tot nu toe geen probleem. Maar links heeft het heel moeilijk met mij. Wouter Bos weigert de hele tijd en Femke Halsema heeft een hekel aan me. En dat terwijl ik zeker niet rechts ben.” Met Noordzee-baas Erik de Zwart heeft hij geen ruzie. “Nee hoor. Al hoor ik wel dat Erik me bij iedereen zwart loopt te maken. Ach, Erik leeft bij strijd.”

Stenders wil in zijn nieuwe programma meer aandacht gaan geven aan Nederlandse bands. “Die hebben het toch al zo moeilijk. Ik ga alles draaien wat ik wil. Terug naar de muzikale basis, die ik een beetje verloren was bij 3FM.” Volgens hem ging het tot nu toe niet goed met Yorin FM omdat er geen ‘namen’ bij de zender zaten. “Yorin had geen gezicht. Er was geen reden om ernaar te luisteren. Het was een dood station.”

Van de VARA mag Stenders zijn jigles en programmanaam ‘Stenders Vroeg’ niet meenemen. Vandaar dat het programma nu ‘Stenders Vroeg Op’ gaat heten. Alle jingles zullen vrijwel hetzelfde worden. Ook Henk Westbroek mag ‘Denk aan Henk’ niet meenemen. Wat de titel van dit programma gaat worden, is nog niet bekend.