Home Landelijke radio Fons van Westerloo in raad van toezicht Wereldomroep

Fons van Westerloo in raad van toezicht Wereldomroep


Fons van Westerloo is door media-minister Van Bijsterveldt benoemd als lid van de raad van toezicht van Radio Nederland Wereldomroep. Hij vervult daarmee de vacature die was ontstaan door het overlijden van Helmer Koetje. Van Westerloo treedt per direct aan voor een periode van vier jaar.

Algemeen directeur Jan Hoek is blij met de benoeming: "Met de komst van Fons van Westerloo wordt onze raad van toezicht versterkt met uitgebreide ervaring op het gebied van media en journalistiek. Niet alleen de laatste jaren op het bestuurlijke vlak, maar ook als verslaggever heeft hij zijn sporen verdiend. Zijn ervaring reikt verder dan onze eigen landsgrenzen en is zeer relevant voor een internationale omroep."

Fons van Westerloo vindt dat de Wereldomroep voor een uitdagende periode in zijn lange geschiedenis staat. "Internationaal heeft de organisatie een hoog aanzien, zoals ik van mijn vele buitenlandse contacten binnen en buiten de omroep regelmatig te horen krijg. De verspreiding van het vrije woord en de informatieve service aan landgenoten in het buitenland is in een snel veranderend medialandschap actueler dan ooit. Ik zal mijn lange commerciële en publieke omroepervaring inzetten voor een gezonde ontwikkeling van een belangrijk Nederlands instituut."

Van Westerloo is momenteel voorzitter van omroepvereniging WNL. In het verleden was hij werkzaam bij diverse mediaorganisaties zoals AVRO, AT5, RTL Nederland en SBS Broadcasting.