Home Landelijke radio Den Haag FM en Omroep West gaan samenwerken

Den Haag FM en Omroep West gaan samenwerken

Stadsomroep Den Haag en Omroep West gaan definitief samenwerken. Dat schrijft wethouder Rabin Baldewsingh aan de Haagse gemeenteraad. Beide partijen gaan vrijdag een intentieverklaring ondertekenen waarin de samenwerking is vastgelegd.

Omroep West gaat er voor zorgen dat vanaf 1 januari 2011 de programma's op Den Haag FM doorgaan. Ook op de andere kanalen van de Stadsomroep, waaronder Den Haag TV, gaat de programmering gewoon door. Dat is de uitkomst van gesprekken tussen de omroepen en de gemeente Den Haag.

Het productiebedrijf van Den Haag FM en TV ging eind september failliet. Nu er een samenwerking tussen de lokale en regionale omroep komt, wil de gemeente vanaf volgend jaar een structurele subsidie van 500.000 euro verstrekken om de Haagse Stadsomroep in de lucht te houden als journalistiek onafhankelijke omroep.

Het personeel van Den Haag FM en TV is erg opgelucht over de uitkomst en heeft veel vertrouwen in de aangekondigde samenwerking met Omroep West. De medewerkers zijn blij dat de politiek en met name wethouder Rabin Baldewsingh zich volop hebben ingespannen om de omroep te redden.

Stadsomroep Den Haag heeft sinds begin dit jaar grote financiële problemen, onder andere doordat een grote sponsor afhaakte. In mei stemde de Haagse gemeenteraad in met een reddingsplan. Er kwam geld uit het calamiteitenfonds zodat de Stadsomroep tijd kreeg om oplossingen uit te werken.