Home Landelijke radio 4 en 5 mei uitgebreid op 3FM

4 en 5 mei uitgebreid op 3FM

3FM besteedt dit weekend uitgebreid aandacht aan de Nationale Herdenking op 4 en 5 mei. De publieke popzender doet om te beginnen morgenavond uitgebreid verslag van de dodenherdenking op de Dam in Amsterdam. NOS op 3-nieuwslezer Bart Jan Cune is daar aanwezig en zal in 'That's Live' en 'Annemieke Plays' live te horen zijn. 

"Bart Jan interviewt onder meer de zestienjarige Roos Reinaertz, de winnares van de gedichtenwedstrijd. Zij mag haar gedicht vlak voor 20:00 uur voordragen op de Dam. Daarnaast interviewt Bart Jan oud-commandant der strijdkrachten Peter van Uhm over wat de impact van een oorlog is", laat 3FM weten.

Radio 1 zal uiteraard ook live uitzenden vanaf de Dam. De NOS doet vanaf 18:00 uur verslag van de Herdenkingsdienst in de Nieuwe Kerk en de Dodenherdenking rond 20:00 uur. Alle landelijke zenders zijn om 20:00 uur twee minuten stil.

Op 5 mei besteedt 3FM aandacht aan de Bevrijdingsfestivals overal in Nederland. De zender stuurt drie verslaggevers mee in de helikopters met de Ambassadeurs van de Vrijheid die de hele dag door op de festivals spelen. Verslaggever Arno Leblanc van NOS op 3 stapt in bij Chef'Special, dj Coen Swijnenberg volgt Miss Montreal en Reinout van Gendt van FunX vliegt mee met Dio. Ze zijn gedurende de dag te horen met bijdragen op 3FM.

Vorig artikelAgentschap Telecom geeft recordaantal vergunningen voor evenementenzenders
Volgend artikelNieuwe tv-commercial Sky Radio