Home Landelijke radio 3FM Serious Request vanavond van start

3FM Serious Request vanavond van start


3FM start vanavond met de achtste editie van 3FM Serious Request. Vanuit het Glazen Huis in Leiden maken Coen Swijnenberg, Gerard Ekdom en Timur Perlin tot en met Kerstavond 24 uur per dag live radio en tv om geld op te halen voor moeders die geraakt zijn door oorlog, in samenwerking met het Rode Kruis.

De drie dj's eten voor het laatst in Leiden Vanaf 15:00 uur komen de uitzending van 3FM vanuit het Glazen Huis in Leiden. Bart Arens vult de eerste uren en vanaf 18:00 uur neemt Paul Rabbering het over. Rond 18:00 uur eten Coen, Gerard en Timur voor het laatst (zie foto). 

Om 20:00 uur nemen de drie dj's het over en een uur later doet zanger Gary Lightbody van Snow Patrol de deur op slot. De start is vanaf 19:50 uur live te zien op Nederland 3.

Programmering
Timur Perlin zal elke ochtend tussen 06:00 en 10:00 uur de ochtendshow presenteren. Van 10:00 tot 14:00 uur is Gerard Ekdom aan de beurt. Coen Swijnenberg doet net als vorig jaar de middag van 14:00 tot 18:00 uur. De uren tussen 18:00 en 6:00 uur worden afwisselend gepresenteerd door de drie dj's.

De opbouw van het Glazen Huis in Leiden In het Glazen Huis komen gedurende de actieweek diverse gasten langs. Onder meer dEUS, Birdy en Smith & Burrows komen live optreden in Leiden. Ook blijft er elke nacht iemand slapen, waaronder zangeres Krystl, Waylon, Britt Dekker en Jörgen Raymann.

 

Alle dj's van 3FM dragen hun steentje bij aan de actie, onder meer door het land in te gaan. Zo gaat Domien Verschuuren aan de slag met de sponsorloop 'Meters van mama's', Bart Arens haalt statiegeldflessen op en Frank Dane gaat spullen ruilen.

 

Geld wordt uiteraard weer opgehaald door verzoekjes en donaties op het plein. Ook luisteraars in het land organiseren eigen actie's en is er weer een veiling waarbij spullen van bn'ers worden verkocht voor het goede doel.

101TV
Voor televisiekijkers is de actie 24/7 live te volgens op 101TV, deze zender is bij veel providers toegevoegd aan het basispakket vanwege de actie. Overdag is 3FM Serious Request ook te zien op Nederland 1. 's Nachts prikt Nederland 3 het signaal door. 

Elke avond presenteren Sophie Hilbrand, Sander Lantinga en Winfried Baaijens 'Serious Request TV' rond 19:30 uur op Nederland 3. Om 22:30 uur is er een 'Serious Request Update', gevolgd door 'NOS op 3' vanuit Leiden.

Vorig jaar haalde 3FM met de actie 7.135.707 euro op. Toen stond het Glazen Huis in Eindhoven. 

Vorig artikelVVD wil nog eens 200 miljoen bezuinigen op publieke omroep
Volgend artikelRadio Drenthe krijgt nieuwe frequentie in Meppel