Home Landelijke radio 3FM Serious Request: “Stenders haakt als eerste af”

3FM Serious Request: “Stenders haakt als eerste af”

Michiel Veenstra en Gerard Ekdom denken dat Rob Stenders het eerste afhaakt in het Glazen Huis. "Die trekt het niet", zegt Ekdom in de Volkskrant. "Ik ken hem al heel lang en ik weet precies wat hij rot vindt: de continue aandacht en het gebrek aan privacy. Hij wil nu al het liefst alle interviews skippen, en we zijn nog niet eens begonnen. Interviews vindt hij verschrikkelijk. En als Stenders iets verschrikkelijk vindt, en hij móet, dan wordt hij baldadig."

De drie 3FM-dj's sluiten zich vanaf morgenvroeg op in het Glazen Huis in Den Haag. Ze eten tot aan kerst niet draaien verzoekplaten tegen betaling. '3FM Serious Request' zamelt dit jaar geld in voor schoon drinkwater in ontwikkelingslanden.

"Het kan best zijn dat Stenders alleen zijn programma doet en zich dat terugtrekt in de slaapkamer", zegt Gerard Ekdom. "Ik heb geen idee wat hij straks gaat doen. Ik weet alleen dat Stenders in het Glazen Huis wil omdat dit het meest ultieme is om te doen voor een radiomaker."

Michiel Veenstra zegt verder dat hij het meeste angst heeft voor de eerste 24 uur. "Het moment dat je honger krijgt en beseft: er komt echt niets."

Gerard Ekdom vreest een paniekaanval het meest. "Gebeurt niet hoor, maar het is meer de angst dat het gebeurt."