Home Landelijke radio 3FM Serious Request met 2 dj’s in het Glazen Huis

3FM Serious Request met 2 dj’s in het Glazen Huis

Domien Verschuuren en Frank van der Lende gaan met z’n tweeën het Glazen Huis in tijdens 3FM Serious Request. Dat heeft de zender zojuist bekendgemaakt. Tot nu toe zaten er altijd drie dj’s in het huis, maar daar wordt nu vanaf gestapt.

Er is wel een kat bij die uit het asiel is gehaald, om zodoende ook aandacht te vragen voor dieren die in het asiel worden gestopt rond de kerst. DJ Eva Koreman gaat veel verslaggeving doen tijdens de actie.

“We gaan meer radio maken dan ooit. Nog steeds niet eten en weinig slapen”, aldus Domien. De 3FM dj’s die niet in het Glazen Huis zitten reizen het hele land door om acties en actievoerders te ondersteunen. Vanuit het Glazen Huis op de Grote Markt vraagt NPO 3FM aandacht voor kinderen die sterven aan longontsteking: een stille ramp die jaarlijks 900.000 kinderlevens eist.

Op meerdere vlakken zal 3FM Serious Request anders zijn. “Daar zijn we tenslotte een jongerenzender voor”, zegt zendermanager Basyl de Groot. “Zo gaan Domien en Frank samen een hele zware uitdaging aan, om aandacht te vragen voor een stille ramp die elke 35 seconden ergens ter wereld een kinderleven eist. Samen met vele Nederlanders – van jong tot oud – gaan we geld inzamelen, waarmee het Rode Kruis longontsteking kan behandelen en voorkomen.”

“Meer dan ooit gaan de 3FM dj’s het land in om actievoerders te helpen en om hiervan verslag te doen, voor radio, tv en online. Al die hartverwarmende acties maken het verschil en geven Domien en Frank die energie die ze heel hard nodig zullen hebben”, aldus De Groot.

Het Glazen Huis staat dit jaar in Breda. In 2008 werd de actie van 3FM ook daar gehouden. Het Bredase poppodium Mezz wordt van 18 tot en met 24 december omgetoverd tot het 3FM Clubhuis.

Foto: Hans-Peter van Velthoven | 3FM