Het Wereld Natuur Fonds (WWF) is de nieuwe partner van 3FM Serious Request. Dat heeft 3FM-dj Sander Hoogendoorn vanmorgen bekendgemaakt in zijn ochtendshow. In de week voor kerst zet 3FM zich traditiegetrouw in voor het goede doel. Dit jaar wil de zender zoveel mogelijk geld inzamelen voor het WWF. Het precieze doel, de exacte locatie en welke dj’s in actie komen, wordt later onthuld. Wel is al bekend geworden dat 3FM Serious Request zich dit jaar vestigt in Amersfoort.

Sharid Alles, zendermanager NPO 3FM: “Het klimaat is een flinke bron van zorg voor heel veel mensen en leeft enorm bij de 3FM-community. Het was voor ons dan ook logisch om voor een partner te gaan die zich met de thema’s klimaat en natuur bezighoudt. En met wie kan dat beter dan met het WWF? We zijn blij dat ze onze partner worden en ik kijk enorm uit naar de samenwerking. We zijn ervan overtuigd dat dit gaat leiden tot een hartverwarmende actie waarin Nederland samenkomt om de wereld net wat mooier te maken.”

Wendy Wingelaar, CMO WWF-NL: “We zijn ongelooflijk trots op de samenwerking tussen 3FM Serious Request en het Wereld Natuur Fonds. We zijn er van overtuigd dat dit een fantastische match is. We zien dat mensen, jong en oud, zich in toenemende mate zorgen maken over het klimaat, de natuur en de planeet. Met 3FM, en samen met iedereen in Nederland, komen we in actie voor onze leefomgeving. Voor een gezonde toekomst zijn wij afhankelijk van natuur, sterker nog we zijn er onderdeel van.”