Home Landelijke radio 3FM Serious Request in 2012 in Enschede

3FM Serious Request in 2012 in Enschede

Het Glazen Huis van 3FM Serious Request komt eind 2012 in Enschede op de Oude Markt. Dat maakte 3FM zojuist bekend. Vorig jaar werd al bekend dat het Glazen Huis eind dit jaar in Leiden komt te staan.

Dj Giel Beelen is vandaag op weg gegaan naar de stad die het huis zou krijgen. In de Coen & Sandershow maakte hij bekend dat Enschede de stad wordt.

3FM zendermanager Wilbert Mutsaers: "Enschede biedt het Glazen Huis een goede locatie; de Oude Markt is een sfeervol en levendig plein. De stad heeft bovendien een prachtig plan om de eigen regio te mobiliseren voor de inzameling die 3FM samen met het Rode Kruis jaarlijks met Serious Request doet."

Enschede, Delft, Kerkrade en Sittard-Geleen waren in de race voor de 3FM-actie in december 2012. 3FM heeft vervolgens de vier steden bezocht om te bepalen welke stad het uiteindelijk gaat worden.

De steden die het niet geworden zijn werden vandaag al ingelicht per telefoon. Wethouder Yvonne Baetens van Sittard-Geleen kondigde al meteen aan dat de stad volgend jaar in de herkansing gaat. De wethouder hoopt nu het Glazen Huis van 3FM in december 2013 in Sittard te mogen verwelkomen.

Enschede heeft de organisatie van de TMF Awards al afgeslagen. De muziekzender heeft de stad gevraagd om weer gastheer te zijn van het evenement, na de geslaagde organisatie van vorig jaar. Maar Enschede wil zich richten op de organisatie van 3FM Serious Request in 2012.

Vorig jaar stond het Glazen Huis in Eindhoven en in 2009 in Groningen, het jaar daarvoor in Breda. In 2007 vond 3FM Serious Request plaats in Den Haag en de eerste drie jaar stond het huis op de Neude in Utrecht.