Home Landelijke radio 3FM-programma That’s Live viert tiende verjaardag

3FM-programma That’s Live viert tiende verjaardag


Het 3FM-programma 'That's Live' viert volgende week zijn verjaardag. In een speciale uitzending vanuit Tivoli in Utrecht ontvangt Eric Corton Racoon, Milow, Go Back To The Zoo en De Staat. Het feestje vindt op volgende week donderdag plaats en wordt zaterdag 3 september tussen 18:00 en 20:00 uur uitgezonden op 3FM. Aansluitend zijn de opnames te zien op 101TV.

 

That's Live begon in 2001 op zondagmiddag. Sander de Heer presenteerde het programma en hij ontving elke week een artiest die optrad in de Boyds Bar van BNN. In de eerste uitzending was dat Birgit. In 2003 nam Eric Corton het stokje over van Sander de Heer. In het najaar van 2005 verhuisde het programma van zondagmiddag naar zaterdagavond. 

 

In de afgelopen tien jaar traden heel veel nationale en internationale artiesten op in That's Live. Onder meer Oasis, Coldplay, Di-rect, Queens of the Stone Age, Arctic Monkeys, Snow Patrol, Amy Winehouse en John Mayer kwamen langs. Om sommige artiesten in de uitzending te kunnen hebben verliet het programma wel eens het BNN-gebouw en werd de uitzending opgenomen in een club. In de zomer komt het programma regelmatig vanaf festivals.

 

Eric Corton: "Wat een mijlpaal! Het mooie van That's Live is dat iedereen er wel zo'n beetje gestaan heeft, aan het begin van hun carrière of op het hoogtepunt. Kom maar op met de komende 10 jaar! Desnoods op krukken of achter de rollator."