Home Landelijke radio 3FM met weekend van de Nederlandse popmuziek

3FM met weekend van de Nederlandse popmuziek


Radio 3FM staat komend weekend in het teken van de Nederlandse popmuziek. Vanaf vandaag draait het popstation alleen maar Nederlandse liedjes. Alle programma's zijn in een exclusief Nederlands jasje gestoken en natuurlijk zijn er ook speciale NL Evenementen.

Op zaterdag 22 maart hoor je van 09 tot 18 uur dan de mening van de luisteraars van 3FM en de lezers van OOR: Wat is de beste Nederlandse productie ooit gemaakt? Luisteraars konden hiervoor stemmen. De winnaar van de NL Top 100 heeft met recht iets om trots op te zijn, zijn of haar liedje is door echte muziekliefhebbers tot allerbeste verkozen. Tijdens de uitzending van de lijst wordt ook even gebeld met de artiesten die in de lijst staan, om te vragen of ze een beetje tevreden zijn met hun plaats in de lijst. De presentatie van de NL Top 100 is in handen van Edwin Diergaarde, Daniel Dekker en Corne Klijn.

Zaterdagavond leggen Rob Stenders en Fred Siebelink de gehaakte kleedjes op tafel voor het Concert Des Levens vanuit de Heineken Music Hall waar onder anderen Harry Slinger, Jacques Herb, Beef, Pierre van Duyl, Diane, Hans de Booy, Jannes, The Beatbusters, Lucas en Gea, Armand, Vader Abraham, Koos Alberts, Jovink & de Voederbietels en Astrid Nijgh optreden. Rob en Fred lopen voorop in de polonaise, presentatie op het podium is in handen van Henk Jan Smits, juryvoorzitter van 'Idols' en wekelijks te gast in Stendersvroeg.

Rond 23 uur is het tijd voor de NL Dance Nacht. DJ Job de Wit heeft een doorsnee van de vaderlandse DJ’s gevraagd een mix te maken speciaal voor dit weekend. Per uur worden de DJ’s voorgesteld, wordt een mix gedraaid en een interview met de betreffende DJ uitgezonden. De mixen variëren van 35 tot 45 minuten. In de line-up hebben we gezocht naar gevestigde namen alsmede aanstormende talenten. Aan bod komen de volgende DJ's: 24.00 DJ Thimbles, 01.00 Ferry Corsten, 02.00 Lady Aida, 03.00 Kid Goesting, 04.00 Allout K.

Op zondag 23 maart staat 3FM de uren tussen 11 en 14 uur af aan bekende NL artiesten. Ieder uur staat een artiest centraal die zijn of haar favoriete NL platen draait. Natuurlijk worden die platen voorzien van commentaar, herinneringen en wat niet meer. Tussen 11 en 12 hoor je Trijntje Oosterhuis, tussen 12 en 13 hoor je Hind uit Idols en van 13 tot 14 uur is Dinand Woesthoff van Kane gastheer.

Om 14 uur is het dan tijd voor een uitgebreide That’s Live vanuit Studio Desmet in Amsterdam. Bij deze uitzending is publiek aanwezig. Kaarten hiervoor geven we weg in de rubriek Winnen! Natuurlijk hoor je in deze uitzending veel live muziek. Van 14.00 –15.00 hoor je Silkstone, van 15.00 –16.00 Van Dik Hout, van 16.00 – 17.00 uur Raymzter en Di-Rect en van 17.00 –18.00 Krezip. Presentatie is in handen van Sander de Heer en Eric Corton.

Na een Nederlandse BuzZ van 18 tot 20 uur is het zondagavond tijd voor een Avond Anouk. Allereerst hoor je van 20 tot 21 uur hoor je voorafgaand aan het live concert van Anouk een documentarie met oude interviews, muziekopnamen, discussies en reacties van mensen die met haar werken of gewerkt hebben. Om 21 uur is de afsluiter van het weekend NL Pop: Anouk Live!