Home Landelijke radio 3FM luisteraar kiest favoriete politieke song

3FM luisteraar kiest favoriete politieke song

Radio 3FM gaat op zoek naar de favoriete politieke platen van de luisteraars. Bezoekers van de website van 3FM kunnen uit een lijst van vijftig protest- en promotienummers een eigen top 5 samenstellen. Op dinsdag 4 november zendt Michiel Veenstra in zijn radioshow ‘MetMichiel’ (NPS) de top 5 van de favoriete politieke songs van de 3FM luisteraar uit.

Muzikanten verbinden zich regelmatig met muziek aan een favoriete presidentskandidaat. Maar ook wanneer artiesten het oneens zijn met het beleid van de politieke leiders openen zij hun gouden keeltjes.

De Volkskrant besteedt eveneens aandacht aan de verkiezing van de favoriete politieke plaat. Op de website van het dagblad zijn filmpjes te bekijken, waarin bezoekers uitleg krijgen over het politieke verhaal achter het nummer.

3FM zendt tijdens de Amerikaanse verkiezingsnacht tot 01:00 uur live uit vanuit de Melkweg in Amsterdam. 3FM dj’s Michiel Veenstra (NPS) en Eric Corton (VPRO) zijn in de Melkweg aanwezig en doen verslag van ‘The President’s Nigh’t. Om 01:00 uur dragen zij het stokje over aan hun collega’s in de studio.