Home Landelijke radio 3FM een week lang in de ban van de jaren 90

3FM een week lang in de ban van de jaren 90

De publieke popzender 3FM staat volgende week in het teken van de jaren 90. In de Week van de jaren 90 krijgt de muziek uit deze periode extra aandacht. De beste, de slechtste, de opvallendste en de vergeten 90s platen komen voorbij. Daarnaast zal 3FM de jingles aanpassen aan de jaren 90. De oude STER jingles en de oude uuropener worden weer van stal gehaald. Precies zoals het station klonk in de jaren 90.

Alle 3FM DJ’s zullen tijdens de Week ook een greep doen in hun eigen 90s platenkast. Zo zal Take That met Back For Good uit de platenkast van Gerard Ekdom komen, I Wanna Fuck You In The Ass van de Outhere Brothers uit de kast van Isabelle en vormt DJ Bobo’s There’s A Party een mooie herinnering voor het team van Ruuddewild.nl.

Tijdens de programma’s Stenders Vroeg en Ruuddewild.nl zullen verschillende belangrijke personages uit de jaren 90 de revu passeren. Zo gaat Stenders Vroeg checken wat de Vengaboys tegenwoordig uitvoeren en zoekt Ruuddewild.nl uit waarom we Valensia toch ooit hip hebben kunnen vinden. Jacobus en Denk Aan Henk houden zich in de Week van de Jaren 90 bezig met het draaien van het 90s ABC van de beste artiesten. In dit ABC komen de mooiste albumtracks uit de jaren 90 aan bod.

Ook wordt het gevoel van de jaren 90 opgeroepen door de belangrijkste nieuwsfragmenten uit dit decennium. Zo is te horen hoe Radio 1 verslag deed van de Bijlmerramp, hoe enthousiast Jack van Gelder reageerde op het winnen van de Champions League door Ajax en zal de zin “I did NOT have sex with that woman” niet ontbreken.

De Week van de jaren 90 wordt op vrijdag 29 november afgesloten met de Top 90 van de Jaren 90. Deze hitlijst vormt de ultieme afrekening van 3FM met de Jaren 90. Welke platen waren nu echt de moeite waard? Nirvana’s Smells Like Teen Spirit? Alive van Pearl Jam? Spice Girls’ Wannabee? En 2 Unlimited’s No Limit dan?

Luisteraars kunnen de lijst samenstellen via de website van 3FM. De Top 90 van de Jaren Negentig wordt uitgezonden op vrijdag 29 november van 9 tot 18 uur.